20 Mayıs 2010 Perşembe

Taraftar Olmak ..














Taraftarlık
, Biletle" işi olsun olmasın bu süreci bilendir.

Taraftarlık , örgütlü olmaktır,kıvılcımlıcı bakışla(egemenlere inat olarak) "ilkelliktir".Haylazlıktır,tebessümdür,"sert yapmaktır".Her dinlediği müzikte "beste çıkar mı" diye düşünmektir.
Taraftarlık , deplasman otobusündeki geyiktir,maçı izlemeden gidip gelinen yüzlerce kilometredir.Taraftarlık hatırlamakta zorlanacak kadar çok anı biriktirmektir,şenliktir.Taraftarlık kavgadır,abartmadır bazen yalandır.
Taraftarlık , hem sıradan olmak,hem aykırı olmaktır.Dostluktur,sürekli yeni insanlarla tanışmaktır.Egemen medyaya alternatif oluşturmaktır.
Taraftarlık , espridir,ayrıntılara dikkat etmektir.Hayal kurmaktır,şu acımasız ve ilüzyon dünyasında behrengi'in "küçük kara balık"ı olmaktır.
Taraftarlık , eylemektir,yüksek sesle bagırmak,ses tellerine garezi olmak ve sürekli ergen olma halidir.Aşktır,tutkudur,hesapsızlıktır.
Taraftarlık , müziklerden rocktır,protest olanıdır ve elbetteki arabesktir,illa klasik batı müziğinden örnek verilirse beethoven'nın dokuzuncu senfonisidir.

Taraftarlık , jop ve biber gazı yeme olasılığının yüksekliğidir,kendini don kişot hissetmektir.Tenefüs zilidir ve tenefüsün kendisidir.Kimi zaman kurgulanan bir itaatır.Çokça denildiği gibi "hayata gider yapmaktır".
Taraftarlık , bazen kronik depresif hal,kimi zaman gülme krizidir. Sokaktır,gece parkta kalmayı bilmektir.Kuşak çatısmasıdır,çelişkidir.Amire,patrona ve yetkiliye bazen içinden,bazen kamusal olarak sövmektir.Ayar vermektir,şakadır.Yıldızlı gökyüzü,sıkılmış yumruktur.Bir açıdan bataklıktır.

Taraftarlık , düğünlerde kesin sahnede olmaktır veya köşede oturup sürekli ters bakmaktır.Komedi,gerilim,macera ve romantik filmdir.Çocukluğun şeker bayramı anılarıdır.havadan ve sudan konuşmaktır.Efes'in efsane şişesine sadece bir basit "şişe" gözüyle bakmamaktır.Dumandır,sistir,bob marley'dir,sokaktır,arka mahalledir.Duygudur,tatili sevme halidir,"damat" lafargue'nin bahsettiği tembellik hakkıdır.Getto'dur,evde musluktan su içmektir.
Taraftarlık , İtalya'da "ultras" , İngiltere'de "holigan" , Arjantin'de"barras bravas"olmaktır.
Taraftarlık , ''Çocuklar Gibi Tedbirsiz,Gezginler Gibi Tetikte Olma'' Halidir.

BERKAY AYDIN - DUYGU HATİPOĞLU

0 yorum:

Yorum Gönder