20 Mayıs 2010 Perşembe

FANZİN KÜLTÜRÜ

Kişisel , komik , politik, müzik , punk , cinsel , bilimkurgu , sahicilik , anarşizm birbiri ile ilgisiz görünenbu kavramlar konu fanzin olunca bir araya gelebiliyorlar.Eğer kafanız karıştıysa hiç sorun değil , fanzin zaten karışık kafaların fazladan okuyucuların kafasını karıştırmak demek.Yazar , yazar ki hiçbir zaman yazar değildir.Profesyonelce bu işten para kazanmaz.Aklından geçenleri söylemek kağıda dökendir, sizsinizdir , herkestir o.
O yüzden kendin yaz kendin ulaşabildiğin kadar kişiye okut işidir.Batıdaki pek çok fanzin örneğinde fanzin yapanlar kendi hayatlarını kendi tecrübelerini ve kendi özelliklerini yazarlar.Muktedir olanın ötekini anlamaya çalışması değildir fanzin yapmak. Öteki olarak görülen garip fanzinin asli ruhudur.Fanzin gariplerin güçlü olduğu yarı bir masal bir dünyadır.
Zenginlerin labirent gibi medya plazaları çok satan gazeteleri vardır.Zaten ama gerçek insan hikayelerine rastlayamazsınız orda.İşsiz ya da aç değillerdir o sayfaların renkleri.Ama fanzinin fotokopiden hikayesi gerçek insanların hikayesidir, sesi yalan dünyaların gürültüsüyle azarlanan.Ondan dokunmaz kaybeden olarak bilinmekten fanzin inadına kaybedenin kazanmaya yola çıkmış sesidir.Sokağa düştükten sonra bir kere kim tutar..

SOKAĞA SES VERMEKTİR FANZİN ,
Ve alayına SOKAK demektir biraz da fanzin.öyle olmasa Amerika'da en iyi yıllarını Reagan döneminde niye yaşasın fanzinler ya da başına buyruk anarşizm fanzin yapmanın felfesini niye oluştursun ki.

EN HASINDAN DAYANIŞMADIR FANZİN ,
Çünkü kendi cebinden çıkan parayla yaratırsın o paranın geri gelmeyeceğini bile bile.Birkaç sayfa için kafa patlatmaktır , patlak kafaların , alkolden kırık kafaların gerçeküstü yaratım sürecidir.Demokratiktir fanzin sokak gibi derdi olan herkes burada bağırır.Tüm dertliler sırayla birbirini dinler.Bolca hayal gücüdür fanzin yapmak hayali olan herkes el üstüne el , taş üstüne taş koyar.Ama fanzin en çok da SOKAK gibidir yani katışıksız olan bizim olan !!!
şimşek santrafor
Anlaragücü tribünlerinde çıkartılan ilk fanzin olan SOKAK fanzin -2- 'den alıntıdır.

0 yorum:

Yorum Gönder